Jeg har fået en kæreste

Jeg flytter til Uganda

mille-og-jeg

Hej allesammen! Velkommen tilbage til bloggen.

 

Jeg flytter simpelthen til Afrika! Det gør jeg med min veninde, som er på ovenstående billede. Udover at hun er min gode veninde, så er hun også min medstuderende.

Hvorfor flytter du til Uganda?

Jeg har altid haft en drøm om at komme ned til de fattige børn, som man nu har set så meget om i fjernsynet. Som jeg sagde, da jeg var lille: ”Jamen mor, kan vi ikke bare tage derhen og give dem mad og ting?”. Argh Simone, det kan vi ikke bare lige!

Jeg ville bare så gerne hjælpe de mennesker,  som jeg så havde det dårligt. I dag har jeg dog mere erfaring mht. at hjælpe andre mennesker, derfor ved jeg også, at livet ikke kun er mad og ting, haha.

NU FÅR JEG OPFYLDT DRØMMEN

Takket være det studie, jeg går på, kan man komme i udenlandsk praktik. Uganda er et meget fattigt sted, og det kommer til at være noget af et kulturchok for mig. Jeg skal være på et børnehjem, hvor jeg kommer til at have med børn og unge at gøre, som har særlige behov, sociale vanskeligheder og psykisk og/eller fysisk funktionsnedsættelse. Vi skal lave en eksamensopgave, hvor vi udarbejder nogle læringsmål ud fra praktikkens videns- og færdighedsmål, samt kompetencemål.

Hvis du ikke ved, hvad det er for en uddannelse, jeg er i gang med, kan du læse det her

Jeg skal bo hos en familie i Masindi sammen med Mille, som er på ovenstående billede. Vi flytter fra Danmark i slutningen af august og kommer til Danmark igen i slutningen af november. Vores praktik varer i alt et halvt år, men vi har valgt at tage delt praktik, så vi er i praktik 3 måneder i Danmark og derefter 3 måneder i Afrika. Nogle vælger at tage afsted, i et halv år – respekt for det!

3 måneder er lang tid for mig, når jeg har en kæreste, og så har jeg et utrolig nært forhold til min familie! Jeg kommer til at savne dem! Jeg ser min familie hver dag, og det bliver ubeskrivelig hårdt ikke at se min lille niece 🙁 MEN! Jeg skal ikke klage over, hvor hårdt det er. Det er ikke alle, som har en familie, og nogen har måske mistet nogle af deres kære. Jeg er taknemmelig for det, som jeg har, og jeg ved, at jeg ser dem igen. – Hvis ikke jeg bliver kidnappet eller spist af et dyr, ikk mor og far?
Mine forældre er meget bekymrede for min tur. De er bange for, at der sker mig noget. Hvert år, og endda flere gange om året, bliver de informeret om noget nyt, jeg skal. Som de siger: ”Det aldrig kedeligt med dig Simone, du skal hele tiden noget”. JA! Jeg elsker oplevelser, og jeg springer ofte ud i nogle vilde ting. Jeg vil have det meste ud af livet, se verden. Hvis jeg skal gå og være bange for, hvad der kan ske, så får jeg ikke oplevet alt det, som jeg gerne vil. Alle de oplevelser jeg har haft indtil videre, har været alt værd.

skaermbillede-2018-04-14-kl-16-13-31

Jeg glæder mig utrolig meget! Nu kommer jeg til at have en indflydelse på børnehjemmet!

Hvilken indflydelse?  

I nedenstående skema kan I få et indblik i de videns- og færdighedsmål, som jeg skal lave læringsmål ud fra

skaermbillede-2018-04-14-kl-14-30-36

Hvad siger Philip til det?

fifi

Nedenstående er citeret direkte fra Philip:

”Skeeeeeer der Bloooogggggeeeeeen! Håber i har det fedt, det har jeg! – nå men, tilbage på sporet – Simone skal jo til Afrika, ud i den store verden og gøre en forskel; noget jeg virkelig kan relatere til, da jeg har været soldat i mange år og også har en udsendelse til Afghanistan i bagagen. I min optik handler en stor del af det her liv om oplevelser, oplevelser og oplevelser, teste sig selv og udvikle sig som menneske – at tage en tur til Uganda, at se en anden verden tror jeg er rigtig sundt for min kære Simone. Man lærer hurtigt at sætte pris på små ting, og det ser jeg kun som en positiv ting. Jeg vil altid støtte Simone i hendes valg, og de veje hun går i sit liv. Jeg vil ALTID VÆRE DER FOR HENDE! Jeg kommer til at savne hende UFATTELIGT; det kan ikk beskrives , og jeg skal nok også komme til at besøge hende dernede på et tidspunkt i hendes periode.”

Tut Tut Philip

Philip flytter også til udlandet

Som om 3 måneder ikke var nok! Nu skal vi undvære hinanden længere tid.

Heldigvis er det kun en måned, at Philip flytter. Philip flytter til Spanien i hele Juli måned, da han skal være destinationschef for Ung Rejs.

Jeg synes det fedt, at Philip springer ud i det. Det er en oplevelse, og vi har for en gang skyld helt samme holdning til det! haha. Vi kommer begge hjem med mere erfaring og en helt masse kærlighed. Hold nu fast, jeg kommer til at savne ham!

I hører meget snart fra mig igen!
Knus fra mig

7 kommentarer

 • Natja

  Jeg har selv været 6 mdr. i Tanzania i forbindelse med SOS pædagogstudiet. Jeg arbejdede med det samme som du kommer til og ved siden af hjalp vi gadebørn med donationer fra familie og venner. Glæd dig! Du får med garanti en indre styrke og anden forståelse for mennesker og verdenssituation. I gør noget uvurderligt for de mennesker i møder og for jer selv ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  synes det er fedt du gør det har en veninder rejser lige om lidt i 6 måneder til Uganda! Synes kun det er er fedt at der findes mennekser der vil hjælpe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Rigtig god tur!!! Var selv på Filippinerne i 6 måneder da jeg læste til pædagog. Min kæreste syntes det var længe men han besøgte mig i 3 uger og sammen fik vi en masse fede oplevelser.. Det gjorde forholdet stærkere og nu står vi stadigvæk kærester på nu 10. År og to drenge. Håber du får en lige så fed tur som jeg havde..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej Simone 🙂 jeg har selv været i Afrika (Uganda) i 3 måneder da jeg var sygeplejerske-studerende. Jeg er også utrolig tæt på min familie, og havde også kæreste da jeg var afsted. Hvis du har nogle spørgsmål el noget, er du velkommen til at skrive, hedder Bine Kristine Hansen på fb 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Simone. Jeg står selv og skal i udlandspraktik som pædagog. Jeg skal dog til Filippinerne og jeg rejser allerede sidst i maj og tager hele praktikken dernede. Jeg havde overvejet at dele den op, ligesom dig, men jeg besluttede at tage hele oplevelsen 😊 held og lykke med din praktik!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Hvenegaard

   Mange tak! og held og lykke med din egen <3 Det skal nok blive godt! Jeg var i tvivl om jeg skulle tage et halv år, men så tænkte jeg, at jeg har en praktik mere, hvor jeg kunne gøre det. Hvad jeg har hørt fra andre, skulle det gå rigtig stærkt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har fået en kæreste